Razkrivamo: Volkswagen Polo

23. 8. 2016 | Vir: Automedia
Deli

Volkswagen za konec prihodnjega leta pripravlja novega Pola, ki so jo fotografi močno zamaskirano ujeli med preskusi v puščavi.

Volkswagen bi z novo generacijo POlarad tekmece presegel na več področjih, pa naj gre za kakovost izdelave, ureditev notranjosti, info-razvedrilne vmesnike ali možnosti za povezljivost, več prostora pa bo predvsem na zadnji klopi. K temu bo pripomogel tudi prehod na skupno koncernsko platformo MQB. Polo bo s tem postal najmanjši Volkswagnov model, ki bo prilagojen nanjo, kar pa bo seveda pripomoglo k povečanju medosne razdalje, kar pa bodo pri Volkswagnu "popravili" s krajšimi previsi.

Kar se pogona tiče, bo prihodnji Polo osredotočen predvsem na majhne motorje s turbinskimi polnilniki. Na dnu ponudbe bo najverjetneje 75-'konjski' atmosferski litrski trivaljnik, takoj nadenj pa se bosta uvrstila turbobencinska trivaljnika z enako delovno prostornino. Više bodo novi 1,5-litrski turbobencinski in turbodizelski motorji, ki bodo nadomestili sedanje motorje 1,4 TSI in 1,6 TDI.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol