Novi Avto magazin: Predstavljamo Opel Cascado ter VW Golf in Renault Clio

17. 10. 2012
Deli
Novi Avto magazin: Predstavljamo Opel Cascado ter VW Golf in Renault Clio

V tokratnem Avto magazinu vam razkrivamo podrobnosti novega Oplovega kabrioleta, ki so mu nadeli pomenljivo ime Cascada, premierno se predstavljata tudi kabrioletski Beetle in petvratni Audi A3 Sportback.

V preteklih dneh so na slovenski trg zapeljali prenovljeni Audi Q5, hibridna Kia Optima in ena največjih novosti letošnjega leta - povsem novi Renault Clio. Avtomobila ni potrebno posebej predstavljati, izmed skoraj 12 milijonov prodanih po vsem svetu se jih lepo število vozi tudi po slovenskih cestah.

Za marsikoga še večja novost letošnjega leta pa je seveda novi Golf, že sedme generacije. Oblikovno manj drugačen, tehnološko pa gotovo eden izmed najboljših avtomobilov v svojem razredu. Vozili smo!

V začetku oktobra so se na severu Danske zbrali člani žirije za evropski avto leta. Zbrane so bile skoraj vse novosti letošnjega leta, manjkalo je le šest novosti, od katerih dveh (Toyota Auris in Seat Leon) sploh še ne izdelujejo.

Avtomagazinove strani namenjene obširnemu testu sta tokrat zasedla Audi A3 2.0 TDI in Toyota Prius+. Prvi namenjen v osnovi dvema potnikoma, drugi celi družini.

Še vedno poteka glasovanje za najboljši avtomobil leta 2013 (Best cars 2013), v katerem si lahko 'priglasujete' odlične nagrade.

Med preostalimi testi, predvsem športni navdušenci ne prezrite Renaultovega Clia z Akrapovičevim pridihom, pa hibridnega Peugeota 508 RXH, zimzelenega Fiata Sedici, družinskega Forda C-Maxa in zaključnega zapisa o supertestni Škodi Yeti.

Motocikliste čaka pregled oziroma napoved novosti prihodnjega leta, športne navdušence pa obširen zapis z zadnjega relija za državno prvenstvo, z gorske dirke v Čedadu in odličnem izkupičku Sebastiana Vettla na azijski turneji Formule 1.

Seveda pa rubrika Sto oktanov prinaša še številne novice in sveta moto športa.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja