V novem Avto magazinu: Vse novosti pariškega salona

4. 10. 2012
Deli
V novem Avto magazinu: Vse novosti pariškega salona

V tokratnem Avto magazinu vam podrobno razkrivamo, kaj vse se je na ogled postavilo na letošnjem  avtomobilskem salonu v Parizu.

Novosti je bilo kar precej, od takih, dostopnih skoraj vsakemu žepu, pa do seveda pregrešno dragih, že skoraj sanjskih!

Čeprav ni več povsem nov, smo vseeno z veseljem sedli za volan Tesle Roadster. Zakaj? Zato ker tale avtomobilček od 0 do 100 km/h pospeši v vsega 3,7 sekunde in doseže največjo hitrost 201 km/h. Nič posebnega, boste rekli? Ja, ampak ob tem ne porabi niti decilitra bencina, saj ga poganja elektromotor!

Izmed ostalih novosti velja izpostaviti preskus nove Lancie Flavie Cabriolet, ki se s pomočjo Chryslerja želi vrniti na pota stare slave, ter poskus Audija in BMW-ja, ki z novimi inovativnimi rešitvami iščeta boljšo in predvsem varčnejšo in čistejšo avtomobilsko prihodnost.

Podrobno smo preskusili novinca na slovenski avtomobilski sceni - Dacio Lodgy. Sedem sedežev, veliko prostora, robustna izdelava. Dober nakup ali je alternativa rabljeno vozilo? Dobre prodajne številke se Dacie ne izogibajo.

Mazda je z manjšim modelom CX-5 dodobra poživila svojo ponudbo. Celo tako dobro, da je ne prezirajo niti tekmeci. Če je v njej še zmogljiv in varčen dizel, še toliko manj!

Še en družinam namenjen avto smo testirali; Chevrolet Orlando je s sedmimi sedeži to prav gotovo, je pa za nekatere tudi terenec, enoprostorec in še marsikaj. Pa je res?

Ljubitelji klasike in retro časov pa ne smejo prezreti zapisa o Miniju Cooper Countrymanu, mešanici klasike in novih tehnologij!

Na motociklističnih straneh pa tokrat ekskluzivno predstavljamo BMW HP4. Kako je voziti motocikel s kar 193 'konji' si lahko med prvimi preberete v novem Avto magazinu!

Tokrat bodo na svoj račun prišli tudi motokrosisti oziroma ljubitelji kros motorjev, pa seveda tudi štirikolesnikov - paralelnega relikrosa, Formule 1 in relija, kjer sta svoja nova predstavnika napovedala Hyundai in Peugeot!

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel