V Ženevi novi Hyundai i40 CW

10. 1. 2011
Deli

Pri Hyundaiu so napovedali, da bodo marca na avtomobilskem salonu v Ženevi javnosti predstavili veliko novost, tekmeca Toyotinemu Avensisu in podobnim. Novi Hyundai i40 bo nadomestil Sonato vsaj tako dramatično, kot so menjavo v tem razredu opravili pri sorodni Kii.

Hyundaia i40 bosta kar dva: limuzina, ki naj bi prišla jeseni, in novi kombi, ki bo med prostornejšimi Hyundaievimi avtomobili, na trgu pa naj bi se znašel že spomladi oziroma poleti 2011. Novega i40 CW, ki bo, kot kaže njegova bočna linija, precej prostoren in s tem trd oreh za novega Volkswagnovega Passata Varianta, so ujeli na preizkušanju zavor v švicarskih Alpah.

Ta novi Hyundai je bil razvit v nemškem razvojnem centru v Rüsselsheimu, pod kožo pa naj bi imel sestavne dele Sonate in Elantre. Poleg prostorne notranjosti, tako potniškega kot prtljažnega dela, bodo glavni aduti naslednika Sonate tudi motorji. Bencinski naj bi bil le dvolitrski z neposrednim vbrizgom in močjo okoli 132 kilovatov. Pri kupcih bo zagotovo bolj priljubljen 1,7-litrski turbodizelski motor moči okoli 85 in 100 kilovatov.

V notranjosti bo veliko predalov in odlagalnih mest, materiali pa bodo veliko bolj kakovostni, kot smo bili vajeni pri Hyundaiih do zdaj. Pričakujte še petletno jamstvo in kup dodatkov za lažjo in zabavnejšo vožnjo – vključno s sistemom za parkiranje.

Ilustracije: Bojan Perko

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja