Video: Nissan Skyline GT-R

31. 8. 2007
Deli

Ljubiteljem Nissanov se bodo spet ježile dlake, saj Japonci v Zelenem peklu že nekaj časa preizkušajo (brez vsakega usmiljenja, poglejte fotografije in video) prototipe novega Nissana Skylina GT-R.

Zakaj Nürburgring, je verjetno jasno. Zato, ker je to najtežja steza na svetu in tudi najprestižnejši marketinški poligon. In ker je R34 GT-R dolgo časa imel sicer neurad­ni rekord najhitrejšega serijskega avtomobila. Brez težav se je meril s Porschejem 911 GT3.

Pri novem Skylinu je Nissan silno previden. Do zdaj so izdali že dva koncepta, inženirjev, ki bi kaj vedeli o serijskem modelu, pa ni veliko. Razvoj poteka zelo skrivnostno. Vseeno se govori o dveh motornih različicah (ali 3, 5-litrski biturbo šestvaljnik ali za tri decilitre in dva valja večji stroj s prav tako dvema turbinama in kar 480 ‘konjiči’), 20-palčnih platiščih z gumami 255/40 in 285/35, pogon bo štirikolesni, po vsej verjetnosti z možnostjo prenosa navora z ene strani na drugo (ne le med premama), pričakujemo tudi izpopolnjen sistem krmiljenja z vsemi štirimi kolesi (Super-HICAS) in zapore diferencialov.

Prototip se je pojavil na Festivalu hitrosti v Goodwoodu, kjer našim vohunom je uspelo pokukati v notranjost. Tam so se videla prestavna ušesa ob volanskem obroču. In še največje presenečenje: eden izmed menjalnikov bo menjalnik z dvema sklopkama. Japonski DSG s sedmimi stopnjami! Druga izbira naj bi bil šeststopenjski ročni.

Video: Automedia

Za ogled potrebujete Flash vsadek (plug-in). Video je velik 21, 4 Mb.

Nissan