Zasačeni Citroën DS5

19. 3. 2011
Deli

Citroënu je še do februarja uspelo skrivati podobo novega DS5, ki naj bi še letos obogatil ponudbo francoskega proizvajalca vozil, potem pa smo dobili tokrat objavljene fotografije.

Te jasno kažejo, da si bo novi DS5 sposodil oblikovne poteze pred šestimi leti predstavljenega koncepta C-SportLongue, kot smo pri Avto magazinu že napovedali. Nove fotografije odkrivajo, da bo A-stebriček po vzoru Picassov razdeljen na dva dela (za boljši pogled), oblikovno pa bo, kot kaže, DS5 osupljiva mešanica enoprostorca, limuzine in kombilimuzine, s pridihi mehkega terenca.

Ta novi Citroën bo resnično presenečal z dinamično podobo, od B-stebrička spuščajoča se streha se bo elegantno in športno zlila v zadnje krilce. Pod zadnjo šipo bo zadek strmo odrezan, kot bi se zavihal nazaj. Zadaj bodo podobne dvodelne luči kot na novem C4, pri katerih bo spodnji rob elegantneje zavil na vrata prostornega prtljažnika. Notranjost novega DS5 bo prostorna, v dolžino naj bi avtomobil meril okoli 4,6 metra.

Hibridni pogon elektromotorja in dvolitrskega dizelskega motorja bo zmogel okoli 147 kilovatov, medtem ko bo poleg klasičnega enakolitrskega dizla v različicah 103 in okoli 120 kW tudi bencinska ponudba 1,6-litrskega prisilno polnjenega motorja z močjo 110 in 147 kilovatov. V ponudbi naj bi bil tudi 2,2-litrski HDi, in sicer kot najmočnejši v ponudbi motorjev za DS5.

Pojavila so se že namigovanja, da naj bi se njegova cena začela pri 27 tisoč evrih, da bo kot koncept predstavljen že prihodnji mesec v Šanghaju in da ga bomo videli tudi jeseni na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, kjer naj bi se predstavil že v končni podobi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"