Odštevanje se je začelo: prihaja Audi Q8

22. 5. 2018 | Jure Šujica
Deli
Odštevanje se je začelo: prihaja Audi Q8 (foto: Arhiv AM)
Arhiv AM

Avtomobil bo primarno naprodaj v Evropi, na Kitajskem, v Rusiji in ZDA, glede na povpraševanje pa tudi drugje po svetu.

Začne se kot romantični večer, ki pa se hitro sprevrže v nočno moro, ko neznanci ugrabijo Quentina. Pri tem izgubi zavest, prebudi pa se šele, ko ga na mobilni telefon pokliče žena Sandra. Šele takrat se zave, da je v velikem temnem zaboju sredi puščave neznano kje.

Zgoraj zapisano se bere kot kratek opis klasične hollywoodske nadaljevanke, dejansko pa gre za prvega izmed petih nadaljevanj kratke serije, ki jih je pred predstavitvijo svojega najnovejšega športnega terenca Q8 pripravil Audi. Ta bo svetovno premiero doživel čez 14 dni, 5. junija ob 14. uri po srednjeevropskem času na srečanju znamke Audi v kitajskem mestu Šenzen. V vmesnem času bo Audi izdal skupno pet delov nadaljevanke, zadnji pa se bo skladal z začetkom predstavitve avtomobila.

Q8 bo Audijev odgovor na BMW-jev športni terenec X6, predstavljal pa naj bi ekvivalent limuzinskemu Audiju A8. Od slednjega naj bi si izposodil kar nekaj tehnoloških inovacij, kot je 48-voltni hibridni pogonski sistem, in vse najnovejše asistenčne tehnologije, osnovan pa bo tudi na enaki platformi MLB. Avtomobil bo tako v dolžino meril 5,05 metra, s čimer bo 12 centimetrov krajši od limuzine, od katere pa bo podedoval še nekaj oblikovalskih elementov, najopaznejši bodo povezani zadnji žarometi.

Pod motornim pokrovom bo na voljo paleta tri- in štirilitrskih bencinskih ter dizelskih motorjev, kakršne najdemo tudi v nedavno predstavljenem Volkswagnu Touaregu in vozilih znamk Porsche ter Bentley. Vrh ponudbe naj bi bil hibridni pogonski sklop, katerega osnova bo največji bencinski motor, elektromotor pa naj bi na drugi strani omogočal do 50 kilometrov električnega dosega.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"