Opel Ampera-e gre v prodajo na Norveškem - Novice - Avto Magazin

Opel Ampera-e gre v prodajo na Norveškem

Norveška je ena od držav, kjer so se električni in hibridni avtomobili najbolj uveljavili. Nič nenavadnega torej, da si je Opel to skandinavsko državo izbral za začetek prodaje električne Ampere-e.

Opel Ampera-e gre v prodajo na Norveškem GM
15. 12. 2016

Ker bo proizvodnja evropske različice Chevroleta Bolta v začetku precej omejena, se je Opel v začetku prodaje omejil predvsem na dežele, ki imajo najbolj urejeno mrežo polnilnic za električne avtomobile ali pa so najbolj prizadevne pri uvajanju alternativnih pogonov na svoje ceste.

Norveška, ki bo kmalu imela 100.000 električnih avtomobilov, je tu vsekakor na prvem mestu, kot so sporočili iz Opla, pa ji bodo po vrsti sledile Nemčija, Nizozemska, Francija in Švica. Druge evropske države pridejo na vrsto konec leta 2017 ali v začetku leta 2018, ko se bo povečala tudi proizvodnja Ampere-e.

Kot so povedali pri Oplu, bodo pri vrstnem redu uvajanja Ampere-e v Evropi precej prilagodljivi. Če se izkaže, da je katera država začela hitreje napredovati pri uvajanju električnih avtomobilov na svoje ceste, bo vsekakor napredovala tudi v vrsti za Ampero-e.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri