Po Oplu Insignii Grand Sport predstavljena še kombijevska Insignia GSi Sports Tourer

7. 9. 2017
Deli

Julija je Opel predstavil petvratno različico Insignie GSi, zdaj pa tudi kombijevsko Insignio GSi Sports Tourer. Znane so tudi podrobnosti o turbodizelskem motorju.

Poleg turbobencinskega štirivaljnika z največjo močjo 260 'konjev', ki ga je Opel predstavil skupaj s petvratno Insignio GSi Grand Sport, bo namreč v Insignii GSi na voljo tudi biturbo dizelski štirivaljnik z največjo močjo 210 'konjev' in navorom 480 njutenmetrov. Z njim opremljena Insignia GSi Sports Tourer BiTurbo bo v 7,9 sekunde pospešila do 100 kilometrov na uro in pospeševala do končne hitrosti 231 kilometrov na uro. Z bencinskim motorjem opremljena Insignia GSi Sports Tourer bo do 100 kilometrov na uro potrebovala 7,5 sekunde, pospeševala pa bo vse do 245 kilometrov na uro.

Tako kot pri Insignii GSi Grand Sport, so tudi pri Sports Tourerju podvozje v primerjavi z drugimi različicami znižali za 10 mm. Prav tako so mu namenili štirikolesni pogon Twinster in druge športne dodatke, v notranjosti pa ostaja enako prostoren kot manj športne različice, torej razpolaga tudi s prtljažnikom, v katerem lahko peljemo do 1.665 litrov prtljage.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol