Tu je nova Opel Insignia Sports Tourer. 200 kg lažja in s 100 litrov večjim prtljažnikom!

6. 2. 2017
Deli

Opel je po limuzinski Insignii nove generacije predstavil še njeno kombijevsko različico Sports Tourer, ki je od predhodnice lažja za 200 kilogramov in ima 100 litrov večji prtljažnik.

V praksi to pomeni, da prtljažnik v svojem največjem obsegu z zloženo zadnjo klopjo meri 1.640 litrov, kar je predvsem posledica 97 milimetrov daljše nakladalne površine. Dolžina Insignie Sports Tourer je sicer narasla na 4.986 milimetrov, koloteki so širši za 11 milimetrov, medosno razdalja pa so tudi za 92 milimetrov povečali na 2.829 milimetrov.

Več prostora - z mislijo na potnike

Povečane zunanje mere se odražajo tudi v notranjosti, kjer je 31 milimetrov več  prostora za glave, 25 milimetrov več prostora za ramena in 27 milimetrov več prostora za boke potnikov. Za več svetlobe lahko skrbi tudi panoramsko strešno okno, prtljažna vrata pa se lahko odpirajo tudi s kretnjo noge pod zadkom avtomobila.

Insignia Sports Tourer si večino lastnosti sicer deli z limuzino, kar pomeni, da je dobro opremljena z varnostnimi in informacijsko-razvedrilnimi pripomočki, vključno z Oplovim sistemom OnStar, enak pa je tudi nabor motorjev, ki jih sicer še niso našteli, bodo pa na voljo tudi v kombinaciji z novim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja