Opel se bo podredil strožjim merilom

Opel se bo v drugi četrtini 2016 prostovoljno podredil strožjim merilom pri objavljanju podatkov o porabi goriva in izpustih škodljivih plinov, ki bodo bolj ustrezala dejanskemu stanju v redni uporabi.

Opel se bo podredil strožjim merilom (foto: GM) GM
30. 12. 2015

Ob uradnih podatkih o porabi goriva in izpustu ogljikovega dioksida bo namreč začel navajati tudi podatke, pridobljene po novem strožjem standardu WLTP, ki bo v okviru tako imenovane zakonodaje RDE (Real Drive Emissions) začel veljati leta 2017.

Evropska unija bo v okviru zakonodaje RDE sedanji postopek ugotavljanja porabe vozil NEDC (New European Driving Cycle) nadomestila s postopkom WLTP (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles test Procedure - svetovna harmonizirana testna procedura za lahka vozila), ki ga bodo tudi izvedli v laboratoriju, a po veliko strožjem scenariju, ki bo bolj upošteval uporabo avtomobila v realnem prometu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri