Opel Vivaro Surf Concept - idealni kombi za prosti čas

11. 9. 2015
Deli

Opel je za avtomobilski salon v Frankfurtu pripravil študijo kombija za sodobni življenjski slog, ki bi lahko bil idealen sopotnik ljudi z veliko športnimi dejavnostmi.

V njem se lahko, odvisno od razporeditve sedežev, pelje od pet do šest športnih navdušencev z vso opremo. Izhaja iz Vivara CrewCab z dvojno kabino in dvema vrstama sedežev, ki ima velik od potniške kabine ločen prtljažnik in nosilnost do 2,9 tone. Zaradi tega je primeren predvsem za prevažanje veliko umazane in mokre športne opreme z izletov v naravo, potnikom pa hkrati nudi veliko udobja.

Opel Vivaro Surf Concept vzbuja pozornost z bakreno rjavo in belo barvno kombinacijo karoserije, športno eleganco pa poudarijo tudi Irmscherjeva lahka platišča. Streha je opremljena z nosilci za jadralne deske. Na podu tovornega prostora so vodila za pritrditev tovora, pod zadnjo klopjo pa je skrinja za manjše predmete. Potniško kabino z ambientno modro osvetlitvijo so uredili pri specialistu Snoeks Automotive, udobna oprema notranjosti pa prihaja iz kolekcije Irmscher Tourer Pack.

Vozniku in potnikom je na voljo vsa mogoča oprema za varnost in pomoč pri vožnji ter razvedrilo, vključno z dostopom do prometnih informacij Navi 50 IntelliLink ter dostopi do spletnih aplikacij. Sodoben je tudi 140-"konjski" motor CDTI BiTurbo, s katerim Vivaro Surf Concept doseže največjo hitrost 180 kilometrov na uro. V različici EcoFLEX porabi 6,1 litra goriva na 100 kilometrov in v zrak izpusti 160 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"