Opel Vivaro se je pridružil tovorni trojici skupine PSA in Toyote

23. 1. 2019
Deli

Potem ko je prejšnji mesec Opel predstavil naslednika družinsko-potniške različice Vivara, ki je dobila ime Zafira Life, je zdaj objavil več podatkov tudi o tovorni različici, ki še naprej ostaja Vivaro.

A enako je ostalo le ime, saj si bo – tako kot Zafira Life – tudi Vivaro tehnično osnovo in veliko drugih lastnosti delil s trojico skupine PSA in Toyote, ki jo sestavljajo Citroen Spacetourer, Peugeot Traveller in Toyota Proace.

Opel Vivaro, ki bo v prodajne salone zapeljal poleti, naročiti pa ga bo – vsaj v Nemčiji – mogoče že februarja, bo na voljo kot furgon Cargo, furgon s podaljšano kabino za največ šest potnikov, kombi za prevoz ljudi in kot šasija za nadgradnje. Do zdaj je bil na voljo v dveh dolžinah, po novem pa bo, kakor njegovi 'bratranci', na voljo v treh. V največji različici bo lahko peljal 6,6 kubičnega metra tovora z maso do 1.400 kilogramov, kar je 200 kilogramov več kot do zdaj, vlekel pa bo lahko tudi prikolico z največjo maso 2,5 tone, kar je pol tone več kot do zdaj. Sorodstvene vezi so mu prinesle tudi omejitev višine na 1,90 metra, kar pa s seboj prinaša tudi prednost v obliki vstopa v nizke garaže nakupovalnih središč.

Opel Vivaro je tudi precej izdatno opremljen dostavnik, saj bo na voljo s štirikolesnim pogonom PSA-jevega 'hišnega dobavitelja' Dangela, za dobro lego na cesti pa bo skrbel sistem za nadzor oprijema IntelliGrip. Odprtina Flex-Cargo pod sovoznikovim sedežem bo omogočala prevoz daljših tovorov, bočna drsna vrata se lahko odpirajo električno na ukaz s kretnjo noge, zadnja vrata pa se krilno odpirajo v široko odprtino. Izdaten je tudi nabor varnostne, asistenčne in razvedrilno-informativne opreme, ki smo jo pretežno že spoznali v njegovih 'bratrancih'.

Pri Oplu so sporočili še, da so prevzeli razvoj prihodnjih lahkih gospodarskih vozil celotne skupine PSA in da bo Vivaro že leta 2020 na voljo tudi s povsem električnim pogonskim sklopom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"