Osveženi Nissan 370Z

1. 9. 2017 | Jure Šujica
Deli

Spremembe so bolj kot ne vizualne narave, deležna pa jih bo le različica s trdo streho, medtem, ko bo kabriolet ostal nespremenjen.

Čeprav se 370Z počasi bliža že desetim letom starosti – pred petimi leti pa je že doživel prvo 'osvežitev' –  so pri Nissanu očitno še vedno mnenja, da je avtomobil v dovolj dobri formi, da še ne potrebuje zamenjave. Japonski proizvajalec je zato za modelno leto 2018 dvosedežnika, ki svoje korenine črpa še iz modela Fairlady iz leta 1969, pripravil zgolj nekaj vizualnih novosti.

Nissan 370Z MY18

Osveženi 370Z bo v naslednjem letu tako nosil še priponko MY18, spremembe, ki jih je Nissan pripravil pa so precej malenkostne. Morda najbolj opazen je tako komplet popolnoma novih 19-palčnih platišč, odetih v kombinacijo srebrne in črne barve. Črna je sicer barva, ki jo nosijo vsi preostali prenovljeni dodatki. Zatemnjeno je tako črno ozadje prednjih žarometov, črne so po novem kljuke na vratih za vstop v kabino in pa zadnji difuzor. Motor ostaja nespremenjen, pod pokrovom ostaja 3,7 litrski agregat s 329 'konji', povezan s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim avtomatskim menjalnikom.

Kljub temu, da se po spletu že lep čas pojavljajo govorice, kakor tudi neuradne skice naslednika aktualnega modela 370Z in celo špekulacije, kakšen motor na mu namenili, pa Japonci o tem (zaenkrat še) molčijo. Prenovljeni model je sicer medtem že zapeljal na ceste.

Jure Šujica

Foto: Nissan

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja