Panamera je dobila novo karoserijsko različico. Imenuje se Panamera Sport Turismo

3. 3. 2017
Deli

Kot je bilo  že nekaj časa napovedano, je Porsche svoji športni limuzini Panameri dodal še eno karoserijsko izvedbo, kombilimuzinsko Panamero Sport Turismo, ki bo v začetku na voljo v petih različicah: kot Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4S Diesel, Panamera 4 E-Hybrid in Panamera Turbo, seveda v vsakem primeru s pridevnikom Sport Turismo.

Kot pravijo v Stuttgartu, ja Panamera Sport Turismo najbolj prilagodljiv avtomobil v svojem razredu. Poleg sedežne razvrstitve 4+1, ki pomeni, da je na zadnji klopi dovolj prostora za dva potnika, med njiju pa se po potrebi lahko stisne še eden, je v primerjavi z 'običajno' Panamero za 20 litrov večji tudi prtljažnik, ki v konvencionalnih različicah meri 520, v hibridni pa 425 litrov, v katerega se lahko prtljago nalaga skozi električno dvižna vrata. Nakladalni rob pa je visok le 628 milimetrov. Če – v razmerju 40:20:40 - zložimo zadnje sedeže, se prostornina poveča na 1.390 litrov.

Panamera Sport Turismo se od Panamere sicer razlikuje predvsem za stebričkom B. Ramenska linija je podaljšana, streha pa se proti zadku spusti precej bolj strmo preko kupejevskega stebrička D. Streha se podaljša  v spojler, ki se mu glede na hitrost vožnje spreminja naklon in poskrbi za do 50 kilogramov dodatnega potiska zadka k tlom.

Kot smo omenili v uvodu, bo v začetku na voljo pet motorjev, ki bodo enaki kot v limuzinski Panameri in bodo razvijali moči med 330 in 550 'konji'. V Nemčiji bo za najcenejšo Panamero 4 Sport Turismo treba odšteti 97.557 evrov, najdražja Panamera Turbo Sport Turismo pa bo stala 158.604 evrov in več.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja