Pariz 2018: Prihaja hibridna Honda CR-V

3. 10. 2018
Deli
Pariz 2018: Prihaja hibridna Honda CR-V (foto: Dušan Lukič)
Dušan Lukič

Honda je že ob predstavitvi pete generacije križanca CR-V napovedala, da bo dobil tudi hibridno različico, in v Parizu smo se lahko prepričali, da to drži.

Honda CR-V Hybrid bo na voljo s sprednjim ali štirikolesnim pogonom, poganjal pa jo bo enak dvolitrski bencinski motor i-VTEC, kot smo ga že spoznali v nehibridnem CR-V, ki bo v tem primeru seveda deloval v kombinaciji z električnim motorjem za skupno moč 135 kilovatov in navor 315 njutonmetrov. Honda CR-V Hybrid s sprednjim pogonom bo porabila 5,3 litra goriva na 100 kilometrov in v zrak izpuščala 120 gramov ogljikovega dioksida na kilometer, štirikolesno gnana različica pa bo porabila 5,5 litra goriva na 100 kilometrov in v zrak izpuščala 126 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

Honda je CR-V Hybrid opremila s tehnologijo i-MMFD, ki samodejno prehaja med tremi načini vožnje: električnim, hibridnim in z motorjem na notranje zgorevanje. Med seboj se menjavajo po potrebi in poskrbijo za ustrezno razmerje med zmogljivostmi in gospodarnostjo.

Honda CR-V Hybrid na evropski trg predvidoma pride še pred koncem leta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja