Pariz 2018: Renault z robotskim avtomobilom vstopa v lahko življenje

2. 10. 2018
Deli
Pariz 2018: Renault z robotskim avtomobilom vstopa v lahko življenje (foto: Dušan Lukič)
Dušan Lukič

Renault je v Pariz prišel s študijo avtonomnega, povezanega in električnega robotskega avtomobila EZ-Ultimo, ki lahko kot 'individualna mobilna loža' podaljša premijsko izkušnjo hotela, letovišča ali letalskega poleta.

Avtomobil, ki bo na voljo po naročilu za posamezno vožnjo, uro ali dan, bo zagotavljal premijsko izkušnjo v potniški kabini, ki jo bo mogoče urediti v skladu s pričakovanji ponudnika storitve. Ker gre za robotsko vozilo, ki bo vozilo povsem avtonomno, bo lahko uporabnik res užival v potovanju v prostoru, ki bo zasnovan kot zasebna loža, opremljena z udobjem in storitvami za sprostitev ali delo. Pri Renaultu pravijo, da bo študija izpolnila tudi njihovo obljubo 'easy life', saj bodo vstop vanjo olajšala široka samodejna vrata, sedeži pa se bodo zasukali proti vhodu, da bo olajšano tudi sedanje nanje. Za zasebnost potnikov bo poskrbljeno z rešetko na steklu, za udobje pa z notranjostjo, urejeno v lesu, marmorju in usnju.

EZ-Ultimo bo sicer omogočal avtonomno vožnjo četrte stopnje in se bo v povezavi z okoliško infrastrukturo lahko prilagodil mestnemu okolju, avtocestam ali prevozniškim dejavnostim po določenih cestah.

Renault je sicer v Pariz pripeljal tudi prenovljenega Kadjarja, o katerem smo na naši spletni strani že pisali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja