Novice Promocijsko sporočilo

Petrol širi dejavnost

28. 3. 2013
Deli

Čeprav nas večina pozna podjetje Petrol predvsem po bencinskih črpalkah, pa podjetje v zadnjem času razširja ponudbo tudi na področje ekološko prijaznega in energetsko ugodnega ogrevanja.

Zato je Petrol že oktobra lani s skupino partnerskih podjetij v ljubljanskem BTC-ju (dvorana 2) odprl vrata Centra energetskih rešitev (CER). To je prvi tovrstni center v Sloveniji in tudi v širši regiji. Naloga centra je strankam ponuditi celovito rešitev na področju energetske učinkovitosti bivalnih enot. Statistični podatki prikazujejo sliko 'energetske podhranjenosti', saj kar 70 odstotkov slovenskih domov kaže izredno skromno uporabo izolativnih materialov in neustreznih sistemov za ogrevanje. Petrol v tem centru skrbi za področje ogrevanja. V njem strankam svetujejo pri učinkoviti in varčni izbiri ter uporabi energentov, ogrevalnih in hladilnih sistemov. Petrol je v svojo ponudbo uvrstil široko izbiro izdelkov priznanih slovenskih in tujih partnerskih podjetij, ki ponujajo sodobne, do okolja prijazne in energetsko izredno učinkovite načine ogrevanja.

Ogledate si lahko različne tipe peči za ogrevanje, toplotne črpalke, termo solarne sisteme, IR-panele, male čistilne naprave in plinohrame. Z letošnjim marcem si lahko le pri Petrolu zagotovite toplotno črpalko TČ-300 VZ/E ECO za ogrevanje sanitarne vode, ki je po svoji učinkovitosti in prihrankih edinstvena v Evropi. Kot plod slovenskega znanja dosega neverjetno grelno število (COP) 4,5, ali povedano drugače, za vsako vloženo kilovatno uro električne energije uporabnik pridobi kar do 4,5 kWh toplote. Poleg ugodne cene pa je razveseljivo tudi dejstvo, da je črpalka uvrščena na seznam ustrezne opreme Eko sklada.