Novi Peugeot 508 SW ima 1.780-litrski prtljažnik

6. 6. 2018
Deli

Pred dvema dnevoma smo napovedali, da bo Peugeot kmalu predstavil kombijevsko različico novega Peugeota 508, a nekako nismo pričakovali, da bo Peugeot 508 SW res že danes tu.

Peugeot 508 SW seveda izhaja iz oblikovnih smernic limuzinskega Peugeota 508, kar velja predvsem za sprednji del, vrata brez okenskih okvirjev in voznikov delovni prostor, a k temu dodaja kombijevski zadek, ki pod elegantno pločevino skriva več prostora za potnike na zadnji klopi in prostoren prtljažnik, ki ga je mogoče z zlaganjem zadnje klopi z osnovnih 530 povečevati vse do 1.780 litrov. Vanj se dostopa skozi velika vrata, ki se lahko odprejo tudi z elektriko in prostoročnimi ukazi. Tako kot limuzina je tudi kombijevski Peugeot 508 SW zasnovan na platformi EMP2, zaradi katere je dobrih 70 kilogramov lažji od dosedanje generacije, kar delo olajša tudi motorjem.

Ti bodo izhajali iz najnovejše generacije motorjev skupine PSA in bodo ustrezali trenutno najostrejšim evropskim okoljskim merilom. 1,6-litrska turbobencinska motorja PureTech bosta razpolagala z močjo 180 ali 225 'konjev', 1,5-litrski in dvolitrski turbodizelski motorji BlueHDi pa bodo razvijali moči 130, 160 in 180 'konjev'. Vsi bodo na voljo v kombinaciji s samodejnim menjalnikom EAT8, najšibkejši dizelski pa tudi s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Konec leta 2019 pride tudi bencinski priključnohibridni pogonski sklop, ki bo z baterijami pod zadnjo klopjo skladno s ciklusom WLTP omogočal okoli 50 kilometrov električnega dosega.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja