Peugeot se bo v Ženevi zanašal na Instinct

27. 2. 2017
Deli

Tako se namreč imenuje njihova študija, privlačni 'Shooting Brake', s katero predstavljajo svojo avtonomno mobilnost prihodnosti. Seveda jo poganja priključno hibridni pogonski sklop z močjo 300 'konj' in omogoča povsem avtonomno vožnjo.

Avtonomnost vožnje je večstopenjska. V načinu Drive,kjer sam posega v vožnjo, se lahko voznik odloči za bolj angažirano vožnjo Drive Boost in bolj sproščeno  Drive Relax, kjer mu avtomobil pomaga v večji meri, v avtonomnem načinu Autonomous pa lahko avtomobilu da dodatne napotke. V načinu Autonomous Soft je vožnja bolj udobna, v načinu Autonomous Sharp pa je podarjen predvsem čim hitrejši prihod na cilj ne glede na udobje.

Med tehnologijami izstopa platforma 'Internet of Things' (IoT) na osnovi oblaka Samsung ArtikTM Cloud preko katere se avtomobil sinhronizira z uporabnikom in njegovim življenjskim slogom in mu prilagodi nastavitve. Peugeot Instinct se lahko prilagodi tudi določenim vedenjskim vzorcem. Bere lahko podatke s pametne ure in po obisku fitnesa denimo nastavi sproščujočo avtonomno vožnjo, lahko pa v skladu s prometnimi ali vremenskimi razmerami predlaga prestavitev sestanka. Napredoval je tudi Peugeotov i-Cockpit, ki omogoča preproste prehode med ambientom za angažirano vožnjo in sproščenim uživanjem med avtonomno vožnjo.

Tehnološki pripomočki so tudi na zunanjosti. V led žarometa sta vgrajeni video kameri, ki avtomobilu omogočata, da pregleduje območje pred njim in v skladu s pridobljenimi podatki upravlja asistenčne in varnostne sisteme.