Peugeotov i-Cockpit nove generacije z dvema velikima zaslonoma in izboljšanim volanskim obročem

20. 4. 2016
Deli

Peugeot je v pričakovanju novega Peugeota 3008 predstavil novo generacijo voznikovega delovnega okolja i-Cockpit, ki ga bodo imeli njegovi avtomobili novih generacij.

Kot pravijo pri Peugeotu, so i-Cockpitu s prenovo izboljšali ergonomijo, 'head-up' digitalne zaslone in interaktivno tehnologijo na dotik občutljivih zaslonov, s čimer naj bi izboljšali vozniško izkušnjo. Nova zasnova ohranja vse osnovne lastnosti i-Cockpita iz Peugotov 208, 2008 in 308, a so mu dodali vrsto izboljšav, ki so jih zasnovali v sodelovanju z uporabniki njihovih avtomobilov.

Preoblikovan volanski obroč je vgrajen dva milimetra niže kot doslej in izboljšuje voznikov pogled na instrumente. Ker je manjši hkrati pušča več prostora za noge ter zato, ker so roke bliže skupaj, zagotavlja lažje rokovanje z njim. Privzdignjen sklop instrumentov je nadgrajen z velikim 12,3-palčnim 'head-up' zaslonom, na katerem se na futuristični grafiki prikazujejo vitalni podatki. Posodobili so tudi 'tablični' na dotik občutljivi 8-palčni zaslon nad sredinsko konzolo, ki so mu z novo interaktivno tehnologijo izboljšali odzivnost in upravljanje.

Novi generaciji i-Cockpita so namenili tudi 3D navigacijo, glasovno upravljanje, povezljivost z vmesniki Apple CarPlay, Mirrorlink in Android Auto ter dve nastavitvi okolja, Boost za dinamično vožnjo in Relax za bolj umirjeno vzdušje, ki si ju voznik lahko nastavi sam.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja