Peugeotovo potovanje s 301

16. 11. 2012
Deli

'Route 301' so pri Peugeotu na kratko imenovali potovanje nekaj novih primerkov modela 301 z istambulskega avtomobilskega salona po deželah, kjer bo Peugeot najprej začel prodajati to svojo limuzinsko novost.

V dveh smereh so odpeljale 'trisoteneke', ena je vodila proti Casablanci v Maroku, druga proti Moskvi. V časih zmanjšanega navdušenja nad avtomobilskimi novostmi (zaradi krize, menda) je bila takšna zamisel sicer zanimiva in dobrodošla.

A tudi skromna, na poti proti Maroku sta se prek  Turčije, Bolgarije, Makedonije, Srbije, Hrvaške, Slovenije in Italije po evropskem delu znašla le dva Peugeota 301. Na afriško stran, v Tunizijo ter Alžirijo in Maroko sta nato uporabila morsko pot.

V enem dnevu sta prečkala tudi Slovenijo, voznika Rok Turk (relist) in Anže Hribar (predsednik kluba ljubiteljev Pugi) za volanom sta avtomobila pripeljala tudi na popoldnevni postanek v golf klub v Smlednik. Na dvojni poti prek treh celin bosta obe 'karavani' prevozili več kot 10.000 kilometrov, pri čemer se bo zamenjalo 70 voznikov v 35 etapah, prek 17 držav. (TP)