Phaetonov naslednik bo električni

21. 10. 2015
Deli
Phaetonov naslednik bo električni (foto: Volkswagen)
Volkswagen

Zaradi afere z dizelskimi motorji je Volkswagen precej omejil svoje investicije v razvoj, ki ga mora ponovno premisliti, a ne povsem, saj je potrdil razvoj povsem električnega naslednika svoje limuzinske admiralske ladje Phaeton in usmeritev v električne pogone.

Čeprav je bil razvoj Phaetonovega naslednika pogosto pod vprašajem, saj se na trgu nikoli ni zares uveljavil, mu bo Volkswagen očitno kljub temu razvil naslednika in to v vlogi admiralske ladje za tehnologije prihodnosti. Kot so sporočili v napovedi, mu bodo namenili popolni obseg povezljivostnih vmesnikov in sistemov za pomoč voznikov, električni pogon pa mu bo omogočil velik doseg z enim polnjenjem baterij. Veliko pozornosti bodo posvetili tudi oblikovanju z veliko mero čustvenosti

Hkrati z napovedjo Phaetona so pri Volkswagnu potrdili tudi razvoj električnega pogonskega sistema MEB, ki ga bodo namenili osebnim avtomobilom in lahkim gospodarskim vozilom iz kompaktnih razredov. Pri njegovem razvoju bodo upoštevali izkušnje, ki so si jih nabrali z razvojem električnih pogonov avtomobilov iz drugih koncernskih projektov. Z izčrpno standardizacijo bodo omogočili njegovo uporabo na najrazličnejših zasnovah vozil, omogočal pa bo dosege od 250 do 500 kilometrov.

Izčrpnega razvoja bo še naprej deležna tudi preskušena modularna zasnova MQB, pri kateri se bodo osredotočili na priključno hibridne avtomobile s čim večjimi električnimi dosegi, uporabo 48-voltne električne napetosti ter učinkovite motorje na notranje izgorevanje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja