Pininfarina uvaja oddelek za avtomobilsko proizvodnjo

10. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli
Pininfarina uvaja oddelek za avtomobilsko proizvodnjo (foto: Newspress)
Newspress

Prvi rezultati naj bi bili javnosti razkriti že v naslednjih tednih.

Ime Pininfarina je v avtomobilskem svetu uveljavljeno že desetletja in upravičeno lahko trdimo, da gre za najbolj znan oblikovalski studio na tem področju. Ne nazadnje so njihovi oblikovalci dali formo večini Ferrarijev in še kopici drugih avtomobilov – dolgoletno je bilo partnerstvo s Peugeotom, Pininfarinov logotip lahko najdemo tudi na nekaterih Fiatovih avtomobilih in celo na Hyundaiu Matrixu. Zdaj pa se italijansko podjetje, ki sicer že ima proizvodne kapacitete, podaja v svet avtomobilskih proizvajalcev kot samostojna znamka.

Automobili Pininfarina je tako z današnjim dnem postala najnovejša avtomobilska znamka na svetu, njen namen pa je proizvodnja prestižnih športnih električnih avtomobilov. Pri izdelavi teh jim bo na pomoč priskočila ekipa formule E, Mahindra Racing, pri razvoju pa si bodo pomagali z znanjem, pridobljenim iz sodelovanja z različnimi avtomobilskimi znamkami, kot so Ferrari, Bugatti, Mclaren in Maseratti, če naštejemo le nekaj najbolj uglednih.

»Podjetje Automobili Pininfarina se podaja v nove vode, v sfere, kjer nameravamo ugoditi željam najzahtevnejših kupcev. Strankam bomo tako najprej ponudili visoko zmogljiv električni avtomobil, ki ne bo proizvajal nobenih emisij, hkrati pa bo predstavljal naš cilj – proizvajati najbolj dovršene prestižne športne avtomobile,« je dejal Michael Perschke, generalni direktor podjetja Automobili Pininfarina.

Kljub italijanskemu poreklu pa bo sedež novega avtomobilskega proizvajalca v Münchnu. Prve skice novega športnika z oznako PF0 naj bi bile javnosti razkrite na avgustovskem tednu avtomobilizma v ameriškem Montereyju, prvi avtomobili pa naj bi nato na ceste zapeljali že čez dve leti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja