Po rekord z novim Touaregom

24. 9. 2014
Deli

Nemški rekorder v različnih kategorijah vztrajnostnih voženj Rainer Zietlow se je z novim Volkswagnovim Touaregom odločil podreti še en rekord.

Podal se je na 18 tisoč kilometrov dolgo pot od Norveške do Južne Afrike, ki jo namerava premagati v manj kot desetih dneh. Za tokratni podvig si je izbral sveže prenovljeni Volkswagnov Touareg (prve vtise z vožnje z njim boste lahko prebrali v naslednjem Avto magazinu, ki izidie 2. oktobra).

Izbral je model s trilitrskim šestvaljnim 262-'konjskim' TDIjem z zračnim podvozjem in paketom Terrain Tech, ki pogonski tehniki doda torsnov sredinski diferencial, reduktor, zapori sredinskega in zadnjega diferenciala ter dodatne terenske nastavitve zračnega podvozja. Na kolesih so Goodyearove gume Wrangler HP, tričlanska ekipa pa bo vozila 24 ur na dan in se ustavljala le za polnjenje rezervoarja, pri tem pa se bodo člani ekipe za volanom izmenjevali na vsakih pet ur. 17.752 kilometrov dolgo pot so pričeli na Nordkappu na Norveškem, končala pa se bo na Rtu Agulhas v Južni Afriki. Pri tem bo ekipa prečkala 19 držav na treh celinah.