Podelitev nagrad Autobest 2019 bo v Bruslju

21. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Slovesna podelitev bo potekala 7. februarja prihodnje leto, prvič pa bo komisija sodelovala tudi v tridnevnem testiranju električnih avtomobilov v Španiji.

Komaj se je dobro polegel prah od zadnje prireditve – ta je potekala 7. februarja v Salzburgu, slavil pa je Citroënov križanec C3 Aircross – že se žirija za izbor nagrade AutoBest pripravlja na 18. izvedbo, ki bo potekala prihodnje leto. Zdaj je tudi uradno znano, da bo prireditev potekala v belgijski in evropski prestolnici Bruselj, tako kot letos pa bodo nagrade podelili 7. februarja.

Tako hitra napoved lokacije naslednje podelitve se je letos zgodila prvič, kljub temu pa sledi zastavljeni tradiciji, po kateri podelitev vsako leto poteka v eni  izmed 31 držav, katere člani so v komisiji za izbor. Te bodo tudi v prihodnjem letu ostale enake kot letos, sestavljene pa bodo iz držav članic EU (z izjemo Luksemburga, Litve, Latvije in Estonije), Norveške, Makedonije, Ukrajine, Rusije, Srbije, Švice in Turčije.

Kot največjo letošnjo novost pri izboru AutoBest pa organizatorji omenjajo združitev moči z Joanom Dalmujem s spletne strani Coches.net, ki je ena izmed prvih začela španskim bralcem ponujati obsežne primerjalne teste električnih avtomobilov, v katerih so zajeti tudi podatki o porabi, času polnjenja, motorni moči in drugih tehničnih podrobnostih. Posledično bodo v primerjalnem testu, ki bo potekal v Barceloni med 10. in 12. julijem letos, sodelovali tudi predstavniki žirije izbora nagrade AutoBest.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol