Point S Winterstar 4 je zimska guma, ki je kljub slabo znanemu imenu ne smemo spregledati

30. 10. 2018
Deli
Point S Winterstar 4 je zimska guma, ki je kljub slabo znanemu imenu ne smemo spregledati (foto: Špan)
Špan

Guma je proizvod priznanega nemškega gumarskega podjetja in znanja podjetja Point S, ki letno proda več kot 17 milijonov pnevmatik in na trgu deluje že vse od leta 1971.

Ko ob začetku jeseni in pripravah na zimsko sezono objavljamo teste zimskih gum, so v teh navedene gume skoraj vseh najpomembnejših gumarskih podjetij, hkrati pa je še več manj znanih, ki jih testi ne zajamejo, pa vendar so brez dvoma vredne pozornosti. Ena izmed takšnih gum je Winterstar 4 neodvisnega francoskega gumarskega proizvajalca Point S.

Pri tem je treba opomniti, da Point S ni le gumarski proizvajalec, ampak gre za mednarodno mrežo (delujejo v 34 državah po svetu) serviserjev in, kar je najpomembnejše, vulkanizerjev. V svoji prodajni ponudbi tako že ponujajo letne, celoletne in zimske gume, za razvoj katerih skrbijo v Nemčiji, proizvajajo pa jih v različnih državah po Evropi. Winterstar 4 je tako v ponudbi njihova najnovejša pridobitev.

Prednost in posebnost nove gume Winterstar 4 je v njenem dezenu, ki je usmerjen zgolj v eno smer, s čimer skrbi za učinkovito odvajanje vode in snežne brozge, njena zasnova pa omogoča dober oprijem na suhi in mokri podlagi med celotno življenjsko dobo gume. Ta zmes namreč zagotavlja tudi nizko stopnjo obrabe gume. »Naša blagovna znamka pnevmatik se stalno razvija, s čimer sledimo najnovejšim trendom, obenem pa ohranjamo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno,« je dejal Fabien Bouquet, direktor mednarodne mreže Point S.

Guma Point S Winterstar 4 je na voljo v skupno 39 različnih dimenzijah za osebna vozila in križance, katerih premer platišč ne presega velikosti 17 palcev. Poleg tega pa je v centrih Point S, teh je v Sloveniji 13, že na voljo Winterstar 4 van. Ta bo na voljo v 13 dimenzijah, namenjena pa bo uporabi na lahkih gospodarskih vozilih.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"