Porsche 911 Speedster naprodaj z odprtjem avtomobilskega salona v New Yorku

12. 4. 2019 | Jure Šujica
Deli

Po letu dni testiranj in oktobrski predstavitvi bo kupcem končno na voljo od 19. aprila.

Porsche je z modelom 911 in generacijo 992 že povsem zakorakal ali, bolje rečeno, zapeljal na trg. Ne nazadnje smo zadnjo generacijo pred dnevi na trg pospremili tudi sami. A generacija 991 vseeno še ni pozabljena. Še vedno namreč čakamo njeno zadnje dejanje, to je prihod izvedbe Speedster, ki velja med lastniki vozil nemške znamke poleg izvedbe GT2 za najbolj zaželeno, hkrati pa tudi najbolj ekskluzivno.

Zgolj 1.948 primerkov omenjenega vozila bodo izdelali v Stuttgartu, s čimer se bodo simbolično spomnili na prvega Porscheja, model 356, ki je dovoljenje za cestno uporabo dobil 8. junija 1948. Prototip novinca je bil sicer razkrit že julija lani, serijsko izvedbo pa je Porsche nato javno razkril oktobra na avtomobilskem salonu v Parizu. V teh dneh pa novinec končno prihaja na trg. Porsche ga uradno začel prodajati po avtomobilskem salonu v New Yorku.

O ceni novinca za zdaj sicer še ni znanega nič konkretnega, pričakovati pa je, da bi se ta lahko povzpela na 300.000 evrov ali celo kakšen evro več. Za ta denar bodo kupci dobili klasični roadster na osnovi modela 911 GT3 Touring. Po slednjem je avtomobil povzel štirilitrski šestvaljnik s 500 'konji' ali 376 kilovati moči', ki se bo prek šeststopenjskega menjalnika prenašala na zadnji kolesni par.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja