Porsche bo nove 911-ice ponesel v preteklost

23. 7. 2019 | Jure Šujica
Deli
Porsche bo nove 911-ice ponesel v preteklost (foto: Porsche)
Porsche

V pripravi je bogat paket predelav in dodatkov, s katerimi naj bi poustvarili občutek predhodnikov iz minulih desetletij.

Pri Porscheju izredno cenijo svojo preteklost, kar je mogoče opaziti na vsakem koraku – od izdelave posebnih serij novih avtomobilov, do opominjanja na nekdanje modele in tako dalje. Zanje je bilo tako še posebej pestro lansko leto, ko je znamka praznovala svojo 70. obletnico obstoja, ob tem pa med drugim predstavila tudi novega Spyderja ter izdelala še zadnji primerek generacije 993. A obujanje preteklosti od Porscheja pričakujejo tudi kupci in tako se sedaj v Stuttgartu pripravljajo na nov projekt.

V hišnem oddelku za predelave in posebna Porsche Exclusive Manufaktur se tako pripravljajo na nov program, znotraj katerega bodo izdelali štiri prav posebne izvedbe aktualne generacije modela 911. Te bodo narejene po zgledu predhodnikov iz 50., 60., 70. in 80. let prejšnjega stoletja, temu prilagojeni pa bodo na primer prilagojene sedežne prevleke, platišča in kup drugih dodatkov. Prvi primerki v slogu iz 50. let bodo odeti v kovinsko barvo s češnjevim odtenkom.

Prvi primerki naj bi na cesto zapeljali v prihodnjem letu, pri Porscheju pa bodo njihovo število omejili na približno 1.000 izdelanih primerkov v vsaki seriji. Večina avtomobilov naj bi sicer romala v ZDA, kjer je zanimanje za klasične Porscheje še nekoliko večje, veliko zanimanja za te ekskluzivne primerke pa naj bi lahko po besedah Borisa Aperbinka, vodja delavnice, kjer bodo potekale predelave, prišlo tudi s strani kitajskih kupcev.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"