Porsche in Valmet Automotive

22. 10. 2007
Deli

Porsche bo v okviru izdelave modelov Boxster in Cayman nadaljeval uspešno sodelovanje s finskim proizvodnim partnerjem Valmet Automotive.

„Pogodbo s podjetjem Valmet smo – v skladu z našimi možnostmi – podaljšali do leta 2011. Naš finski partner bo tudi v prihodnje izdeloval modela Boxster in Cayman s sredinsko nameščenim motorjem, s čimer bo zapolnil vrzel v proizvodnih zmogljivostih naše tovarne v Zuffenhausnu, “ je ob praznovanju 10. obletnice sodelovanja, ki je 16. oktobra potekalo v kraju Uusikaupunki, povedal Michael Macht, član uprave, odgovoren za proizvodnjo in logistiko.

Izdelava Boxterjev je leta 1996 najprej potekala izključno v Zuffenhausnu. Toda ker je veliko povpraševanje po modelu 911 zahtevalo celotne Porschejeve proizvodne zmogljivosti, je del proizvodnje modela Boxster leta 1997 prevzel Valmet. Od takrat naprej je finsko podjetje sestavilo že več kot 180.000 vozil serije Boxster. Motorje za to serijo Porsche še naprej izdeluje v Zuffenhausnu. Skupaj z ostalimi deli jih na Finsko dostavlja z vlakom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja