Porsche je v slogu praznoval 70. obletnico

Člani Porsche kluba Slovenije in ljubitelji športnih avtomobilov so izkoristili sončen sobotni dan in v Lipici počastili 70. obletnico te športne znamke.  

Porsche je v slogu praznoval 70. obletnico (foto: Porsche) Porsche
11. 6. 2018

V Lipici se je zbralo kar 100 avtomobilov znamke Porsche, ki jim je kulisa kobilarne z elegantnimi konji lipicanci v ozadju zelo ustrezala. Toliko bolj, ker Porsche izhaja iz nemškega Stuttgarta, mesta, katerega ime se je razvilo prav iz staronemškega izraza za kobilarno. Prav zato je v grbu Stuttgarta vzpenjajoči se konj, ki je svoje mesto našel tudi v Porschejevem znaku. Člani Porsche kluba Slovenije sobote niso izbrali naključno, saj je natanko dan pred tem, v petek, minilo 70 let od dne, ko je Ferry Porsche (8. junija 1948) registriral prvega Porscheja, Porscheja 356 Nr. 1 Roadster.

Prireditev je imela tudi dobrodelno noto. Vodja prodaje znamke Porsche Vasja Potočnik je namreč Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje izročil ček v vrednosti 1.500 evrov, s katerimi bodo otrokom iz socialno ogroženih družin omogočili ogled Kobilarne Lipica.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri