Porsche Panamera Turbo S s kar 570 'konji'!

5. 11. 2013
Deli

Porsche je predstavil najmočnejšo, najhitrejšo in najbolj luksuzno Panamero - Turbo S.

570 'konj' in 750 Nm (800 Overboost) pa zadostuje, da nova Panamera Turbo S od 0 do 100 km/h pospeši v vsega 3,8 sekunde, končna hitrost pa znaša 310 km/h. V primerjavi s predhodnico, ima nova Panamera Turbo S dva povsem nova turbopolnilnika z večjim kompresorjem, posledično je povečan pretok zraka, polnilnik pa v zgorevalne prostore iztisne več kisika. Navora je več za 50 Nm, za približno 11 odstotkov (povprečno 10,2 l/100 km) pa je nižja tudi poraba goriva.

Panamera Turbo S je na voljo tudi v posebni izvedbi Executive s 15 centimetrov daljšo medosno razdaljo, čeprav dvomimo, da se najde veliko junakov, ki si želijo lagodnega počivanja na zadnjih sedežih, med tem ko voznik vozi z več kot 300 km/h. Vseeno se takšna  Panamera Turbo S Executive ob izdatnem prostoru na zadnjih sedežih ponaša še z dodatno mero udobja. Izjemno bogata serijska oprema med drugim vključuje protihrupna in toplotno izolirana ter zatemnjena stekla, paket notranjih luči s poudarkom na zadnjem delu potniške kabine ter veliko sredinsko konzolo za zadnje sedeže.

Nova Panamera Turbo S bo svetovni javnosti premierno predstavljena na avtomobilskem salonu v Tokiu. V Nemčiji znaša cena za Porsche Panamero Turbo S 180.024 evrov, za Panamero Turbo S Executive pa 197.041 evrov, v tolažbo naj omenimo, da sta ceni že z davkom. Oba modela je že mogoče naročiti, v prodajnih salonih pa bosta na voljo od 31.01.2014.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"