Porsche začel zbirati naročila za model Taycan

18. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Pri Porscheju ob tem poudarjajo, da kupcem ne bodo ponudili zgolj lastništva avtomobila, ampak celoten paket storitev.

Porsche Taycan je trenutno zagotovo eden izmed najbolj pričakovanih novih Porschejev, če ne kar celo eden izmed najbolj pričakovanih avtomobilov na splošno. In čeprav produkcijska verzija avtomobila še vedno ni bila razkrita (kot smo se tudi na lastne oči lahko prepričali v Dolomitih, kjer smo pred nekaj tedni v fotografski objektiv ujeli preizkusno in v celoti zakrito vozilo), je Porsche že začel zbirati prva naročila.

Avtomobil naj bi uradno premiero doživel šele leta 2019, medtem ko naj bi na trg zapeljal še leto dni pozneje. Kljub temu pa po besedah Alexandra Pollicha, direktorja britanske podružnice Porscheja, ki je spregovoril za portal Autocar, za Taycana med britanskimi kupci velja izredno zanimanje. O konkretnih številkah ob tem sicer ni želel govoriti, je pa poudaril, da so prva naročila prišla že kmalu po najavi začetka zbiranja teh.

Ne le avtomobil

Pollich ob tem dodaja, da bo avtomobil ob prihodu na trg najboljši v svojem razredu. »Naslednjih 18 mesecev bo še zanimivih, saj nameravamo do konca razviti in predstaviti nov avtomobil, že zdaj pa je jasno, da so kupci navdušeni. Že zdaj namreč sprašujejo naše prodajalce, kako priti na vrh seznama kupcev, ki bodo avtomobile dobili med prvimi, ter poleg tega iščejo druge informacije.«

Ob vsem skupaj se je Pollich ustavil tudi pri ameriškem proizvajalcu Tesla. Ob tem je priznal, da je omenjeno podjetje pionirsko na področju proizvodnje električnih avtomobilov, a da bodo sami dosegli še več, saj bodo kupcem ponudili celoten paket storitev, ne le avtomobila. Nemška znamka tako po Evropi (podobno kot pred časom Tesla) v sodelovanju s Volkswagnom, BMW-jem, Mercedes-Benzom in Fordom že pripravlja 400 električnih polnilnic z močjo polnjenja 350 kilovatov.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja