Porsche z rekordnim bonusom za zaposlene

26. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

V najboljšem primeru bodo delavci dobili do 9.656 evrov bruto denarne nagrade.

Na začetku februarja smo pisali o potezi nemškega avtomobilskega koncerna Daimler, ki je zaradi uspešnega poslovnega leta (prvič v zgodovini so prodali več kot 2,2 milijona vozil in tako presegli prodajo obeh preostalih podjetij nemške trojice) zaposlenim namenil do 5.500 evrov nagrade za uspešno delo. Kot kaže, pa Mercedes-Benz oziroma Daimler ni bil edini, ki je zabeležil rekordno prodajo. Pravzaprav niti edini v Stuttgartu, saj se z rekordi ponaša tudi Porsche.

Nemški proizvajalec športnih avtomobilov je namreč v letu 2017 prodal približno 246.000 novih avtomobilov in s tem za štiri odstotke povečal prodajo v primerjavi z letom prej. Hkrati se je za pet odstotkov v primerjavi z letom 2016 povečal celoten dobiček podjetja, ki je tako znašal 23,5 milijarde evrov. Podjetje je tako zabeležilo najboljše poslovne rezultate v svoji zgodovini, ob tem pa je treba omeniti, da se je za osem odstotkov povečal še delež zaposlenih v tovarni, teh je zdaj 29.777.

Dodatna nagrada ob 70. obletnici predstavitve modela 356

V luči uspešnega leta bo Porsche 23.000 zaposlenim razdelil finančne nagrade za omenjeni dosežek. »Uspeh Porscheja v letu 2017 je rezultat celotne ekipe podjetja,« je dejal Oliver Blume, predsednik upravnega odbora znamke. »Ponosni smo na predanost in strast, ki jo kažejo naši delavci. Pri Porscheju je pozornost usmerjena na delavce.«

Finančna nagrada bo sestavljena iz dveh delov. Do 8.600 evrov bruto bo podjetje namenilo najuspešnejšim delavcem v podjetju, pri čemer se bo njihov prispevek kazal tudi v številu delovnih ur v lanskem letu. Dodatnih 700 evrov bo Porsche namenil za vsakega delavca v pokojninski sklad podjetja (ali pa v zasebne pokojninske sheme zaposlenih), poleg tega pa bo vsem zaposlenim izplačal še 356 evrov nagrade. Tako bo podjetje z zaposlenimi proslavilo 70. obletnico predstavitve prvega Porscheja, modela 356.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja