Pozabite na SLR-a, tu je SL65 BS

15. 8. 2008
Deli

Kupci, ki so 'prekratki' za SLR-a, lahko najdejo svoje nove sanje v najbolj nabrušeni različici Mercedes-Benza SL65 AMG Black Series.

Črna serija bo izšla v le 350 primerkih, ljubiteljem cestnih orožnih listov pa prinaša izdatno razširjenega SL65 AMG s popolnoma dirkaško aerodinamiko (poglejte te razširjene blatnike in odbijača, kot bi bila sneta s kakšnega dirkalnika) z dvigajočim se zadnjim krilcem za boljši oprijem in zmogljivejšim motorjem. Šestlitrski, dvakrat polnjeni bencinski V12, ima kar 670 'konjev', kar je dovolj za silno kratkih 3, 9 sekunde, kolikor potrebuje merilnik hitrosti, da se 'sprehodi' od 0 do 100 km/h. Največja hitrost, ki jo doseže, je 320 kilometrov na uro.

Pogon je prek peststopenjskega samodejnega menjalnika speljan na zadnji kolesi. Se sprašujete, kako hitro gre brez strehe? S tem Black Seriesom se ne boste peljali zgoraj brez, saj je streha v nasprotju z drugimi SL-i fiksna, narejena pa je iz aluminija in ogljikovih vlaken. Lahki gradniki so uporabljeni tudi drugod, zato je SL65 AMG BS od različice brez BS lažji za kar 250 kilogramov.

Foto: Mercedes-Benz

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja