Predserijski Morgan EV3 v videu

8. 3. 2016
Deli

Morgan je pripravil privlačen predstavitveni video za svoj prvi serijski električni avtomobil Morgan EV3, ki smo si ga sicer lahko ogledali v Ženevi.

Spomnimo, da gre za močno izpiljeno razvojno fazo prototipa Phase 1 Concept EV3, ki ga je Morgan predstavil že lani na festivalu hitrosti v Goodwoodu, zasnovan pa je na trikolesniku Morgan 3 Wheeler. Tehta vsega 500 kilogramov in z enim polnjenjem litij-ionske baterije s kapaciteto 20 kWh prevozi okoli 150 milj oziroma 240 kilometrov. Z vodno hlajenim 46-kilovatnim elektromotorjem na zadnjem kolesu v manj kot 9 sekundah doseže 100 kilometrov na uro in lahko vozi hitreje od 90 milj na uro oziroma 144 kilometrov na uro, kar je zelo veliko glede na naravo avtomobila brez vsakršnega udobja. Morgan EV je tudi prvi zastopnik znamke, pri katerem so uporabili karoserijske dele iz ogljikovih vlaken. Skupaj s preostalimi deli iz aluminija so ročno pritrjeni na okvir, ki je tudi pri Morganu EV3 izdelan iz jesenovine.

Morgan naj bi po napovedih že jeseni izdelal deset serijskih Morganov EV3, ostali pa sledijo prihodnje leto. S tem še ne bo zaključil širitve na področje električnih in hibridnih avtomobilov, saj naj bi v prihodnjih letih pripravil še nekaj modelov z alternativnimi pogonskimi sklopi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja