Predstavil se je nov dirkalnik Volkswagen Polo R za WRX

21. 3. 2018
Deli

Švedski zastopnik Volkswagna je v Wolfsburgu predstavil Volkswagna Pola R Supercar, dirkalnik za novo sezono svetovnega prvenstva v relikrosu WRX, ki se 14. in 15 aprila začne v Barceloni. Z dirkalnikom bosta tekmovala Johan Kristoffersson in Petter Solberg.

570-konjski dirkalnik, ki moč motorja na podlago prenaša prek vseh štirih koles, je za novo sezono bil deležen optimizirane aerodinamike, dobil pa je tudi nov videz, s katerim ga ne bo težko ločiti od lanskega predhodnika. Najbolj očitne spremembe so naredili na sprednjem delu, pri čemer so se poleg aerodinamike posvetili vstopnikom zraka za hlajenje motorja, ki je zato lahko bolj učinkovit. Pomembno je novo krilce na zadku, ki ustvari več potiska k tlom in omogoča širši obseg nastavitev.

Kristofferson, ki bo kot lanski prvak na avtomobilu seveda imel številko 1, je ob predstavitvi dirkalnika povedal, da so se začetni testi z novim dirkalnikom dobro iztekli in da je razvojni oddelek pri oddelku Volkswagen Motorsport dobro opravil svoje delo. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja