Prenovljeni Bentley Continental GT dobil tudi platneno streho

27. 11. 2018
Deli

Kot je bilo pričakovano, je novi Bentley Continental, ki ga je britanska znamka predstavila v času avtomobilskega salona v Parizu, dobil še različico s platneno zložljivo streho Convertible, za katero pri Bentleyju pravijo, da je vrh v ponudbi grand tourerjev z odprto streho.

Najpomembnejša razlika med Continentalom GT in Continentalom GT Convertible je seveda v strehi, ki je v tem primeru platnena in zložljiva in je, kot pravijo pri Bentleyju, popolnoma usklajena z ročno izdelano potniško kabino, v kateri najdemo vrhunsko usnje in kakovostne lesne furnirje. Ročno sešita streha se popolnoma samodejno odpre ali zapre v le 19 sekundah, postopek zlaganja pa lahko poteka tudi med vožnjo do hitrosti 50 kilometrov na uro. Streha je sicer lahko izdelana iz tkanine v devetih barvah, med katerimi se prvič pojavlja avtentičen vzorec tvida.

Bentley Continental GT Convertible si s kupejem deli 'srce', šestlitrski motor W12, ki razvija moč 635 'konjev' in navor 900 njutonmetrov ter v kombinaciji z osemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom v tem primeru omogoča pospeške do 100 kilometrov na uro v 3,8 sekunde in največjo hitrost 333 kilometrov na uro.

Pri Bentleyju so sicer izpostavili tudi to, da bodo prihodnje leto praznovali 100. obletnico svojih kabrioletov, ki jih izdelujejo od leta 1919, torej od leta ustanovitve znamke, ko so bili tovrstni avtomobili seveda bolj običajni od tistih z zaprto kabino, kar bo seveda, ko bo zapeljal na ceste, odlično obeležil Bentley Continental GT Convertible.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"