Prepoved tovornih vozil na uničeni bertoški vpadnici, pričakovani zastoji mimo trgovskega centra

18. 5. 2018 | Matevž Hribar
Deli

Cesta je v katastrofalnem stanju; deloma je zakrpana kar s pločevino.

Z včerajšnjim dnem, 17. majem 2018, je v koprski občini začel veljati nov režim in sicer na t. i. bertoški vpadnici, kjer po novem vožnja tovornim vozilom, težjim od sedem ton in pol, ni več dovoljena. Občina se je za ta ukrep odločila, ker na omenjeni cesti, polni poškodb in lukenj, ne more več odgovarjati za morebitne nesreče. Vozniki tovornjakov so se namreč pogosto izogibali poškodbam na cestišču in s tem ogrožali ostale udeležence v prometu.

»Cesta je v poraznem stanju in pred našimi očmi vsak dan bolj propada, dogovora z državo oziroma Darsom glede sanacije najhujših poškodb na cestišču pa kljub številnim usklajevanjem in dogovarjanju vseh pristojnih služb še ni bilo. Tovorni promet je tako do nadaljnjega v celoti preusmerjen na Ankaransko cesto, mimo krožišča s fontano, pri trgovskem centru Planet Koper, kjer že v kratkem pričakujemo gnečo in daljše prometne zastoje, še posebej ob konicah,« so sporočili s koprske občine.

Po cesti, ki ni bila predvidena za tovorni promet, se dnevno pelje tudi do 16.500 vozil, od tega do 2.800 težjih tovornih, zaradi česar je močno poškodovana. Predvidena rekonstrukcija in razširitev naj bi se v najboljšem primeru začeli šele prihodnje leto.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem