Preventivno-izobraževalna delavnica o prometni varnosti

27. 9. 2016
Deli
Preventivno-izobraževalna delavnica o prometni varnosti (foto: Zavod varna pot)
Zavod varna pot

S koncem počitnic in začetkom novega šolskega leta so se na naše ceste vrnili otroci, ki so najbolj ranljiva skupina v prometu. Zavod Varna pot je v sodelovanju z Lidlom Slovenija letos že tretje leto organiziral preventivno-izobraževalne delavnice o prometni varnosti za najmlajše, na katerih so otroci v družbi staršev spoznali pravilno ravnanje v prometu, in se končujejo v četrtek.

Zavod varna pot vas zato vabi, da obiščete zadnjo letošnjo delavnico o prometni varnosti, ki bo potekala v četrtek, 29. 9. 2016 od 10. do 18. ure pred Lidlovo trgovino v Ljubljani - BTC (Letališka cesta 5 A). V primeru slabega vremena bo dan pozneje, v petek, 30. 9. 2016 od 10. do 18. ure.

Na delavnici se bo dogajalo marsikaj, saj bosta tam prometni poligon za najmlajše in ustvarjalni kotiček o prometnem dnevu, izpostavili bodo pomen varnostnega pasu in otroškega sedeža za različne starostne skupine, na voljo bodo tudi simulacijska očala, ki bodo udeležence podučila o nevarnostih vožnje pod vplivom alkohola in tehtnica za naletne teže, ki prikazuje, kakšne sile delujejo pri nesrečah in kakšne posledice lahko imajo za udeležence v prometu. Novost letošnje delavnice bo prikaz vpliva uporabe mobilnih naprav med vožnjo in kako nevarno je lahko to početje.