Preverite, ali ste res še sposobni opraviti vozniški izpit

11. 10. 2019 | Jure Šujica
Deli

Zavarovalnica Triglav znova pripravlja akcijo za večjo varnost na cestah, v sklopu katere bodo uporabili tudi svoj simulator vožnje DRAJV.

Kako dober voznik ali voznica menite, da ste? Če bi recimo sedaj znova šli opravljati izpitno vožnjo, menite, da bi jo opravili? Verjetno je takšnega mnenja precej voznikov. Precej manj je takšnih, ki bi jim to uspelo. Po oceni Zavarovalnice Triglav, kjer so spomladi pripravili prvo akcijo s svojim simulatorjem vožnje DRAJV pa temu vsekakor ni tako. Izkazalo se je namreč, da bi vozniški izpit danes ponovno opravil le vsak tretji voznik.

Ali ste med to tretjino ali ne tudi sami pa boste znova lahko preverili tudi sami. Zavarovalnica Triglav namreč nadaljuje s svojo Turnejo mobilnosti, v sklopu katere bodo v petek, 11. in soboto, 12. oktobra v nakupovalnem središču Citypark med trgovinama Mango in Swarovski javnosti znova omogočili preizkus vozniških sposobnosti na omenjenem simulatorju.

Prve vožnje bo tako moč opraviti že ob 11. uri, ob začetku dogajanja pa bo vse skupaj še nekoliko bolj zanimivo. Dogodka se bosta namreč udeležil tudi naš vrhunski smučarski skakalec Peter Prevc, ki že nekaj časa opravlja vlogo ambasadorja prometne varnosti. Ves čas, tako danes, kakor tudi jutri pa bo ob simulatorju prisoten tudi inštruktor Sandi Štepec, ki bo lahko posredoval strokovno oceno vožnje vsakogar, ki se bo udeležil preizkusa. Tako bo moč s prve roke ugotoviti, ali smo resnično tako dobri vozniki, kot domnevamo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"