Pri Španu poskrbeli za zimsko obutev vozil košarkarjev Petrol Olimpije

10. 10. 2018 | Jure Šujica
Deli

Tudi letos so v Centru mobilnosti na Brezovici poskrbeli za zimsko obutev ljubljanskih košarkarjev. 

Čeprav so se te dni temperature po Sloveniji znova dvignile do 20 in več stopinj Celzija, pa to ne pomeni, da se je zima letos premaknila kak teden ali mesec, in le še vprašanje je, kdaj bomo znova zjutraj zaslišali jutranje strganje ledu z vetrobranskih stekel. Jeklene konjičke bo počasi treba pripraviti na zimske razmere, kot eden izmed ključnih elementov obvezne zimske opreme pa so tudi zimske gume.

S slednjimi pa se ni več treba obremenjevati košarkarjem (in trenerju) košarkarskega kluba Petrol Olimpija. Igralci ljubljanskega kluba so se namreč prav danes oglasili v delavnicah Centra mobilnosti Špan na Brezovici, kjer so jih tako kot že lani oskrbeli z novimi zimskimi gumami japonskega proizvajalca Toyo.

Šesterica košarkarjev v postavi Igor Tratnik, Blaž Mesiček, Jan Špan, Mirza Begić, Marvin Jones in Miha Lapornik se je tako že dopoldne oglasila v delavnici na Brezovici, kjer so zaposleni pri Španu poskrbeli za njihova vozila. O tem, kako pomembni so zanje avtomobili, ki jih uporabljajo, pa je spregovoril Miha Lapornik.

»Vožnja na treninge in tekme športnikom, še posebej košarkarjem, ki smo aktivni vse leto, vzamejo precej časa. Zelo veseli smo, da smo že pred začetkom zimske sezone zamenjali letne pnevmatike z zimskimi, se s tem izognili stresu, ki bi ga morda imeli ob misli na to, da naše pnevmatike v zimskih mesecih niso primerne za vozne razmere, ki jih prinaša hladnejši čas, hkrati pa opozarjamo vse, ki se v tem obdobju podajajo na cesto, da tudi oni storijo enako v najkrajšem možnem času. Ob velikem številu prevoženih kilometrov mora varnost na cesti vedno biti na prvem mestu,« je dejal 194 centimetrov visoki branilec.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja