Prihaja novi Opel Karl

12. 9. 2014
Deli

Opel bo predvidoma poleti prihodnje leto tržišču ponudil cenovno ugoden model in še obogatil ponudbo majhnih avtomobilov.

Corsa in Adam bosta medse sprejela novega člana, ki bo spet imel zanimivo ime. »Karl je kratko in lepo zveneče ime, ki si ga ljudje hitro zapomnijo ter predstavlja vrednote znamke Opel: nemški, čustven in dostopen,« pravi Tina Müller, Oplova direktorica marketinga. No, resnica tiči tudi v dejstvu, da je bilo Karl ime enemu od petih sinov Adama Opla, ki je ustanovil družbo leta 1862, a se je ta prvotno ukvarjala z izdelavo šivalnih strojev in koles. Po tem, ko so postali največji izdelovalec koles v Nemčiji, so njegovi sinovi Carl, Wilhelm in Friedrich leta 1898 vstopili še v avtomobilski svet in že naslednje leto izdelali svoj prvi avtomobil.

Opel Karl, ki se bo v Veliki Britaniji imenoval Viva, seveda pod blagovno znamko Vauxhall, bo velik ali bolje rečeno majhen 3,68 metra, a se bo vseeno ponašal s petimi vrati. V notranjosti bo prostora za štiri ali pet potnikov. Opel naj bi novega člana družine predstavil na ženevskem avtomobilskem salonu prihodnje leto.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja