Prihaja Opel Ampera-e

11. 2. 2016
Deli

Kot je bilo napovedano, bo Opel v svoj modelni program uvedel novi električni model. Imenoval se bo Ampera-e, na ceste pa bo zapeljal čez dobro leto.

Opel Ampera-e bo del obsežne širitve nemške znamke, v okviru katere bodo med letoma 2016 in 2020 predstavili kar 29 novih modelov. Ampera-e se bo uvrščala v cenovno ugodnejši del Oplove ponudbe in bo v petvratni karoseriji nudila dovolj udobnega prostora za do pet potnikov, k čemur bo pripomogla tudi ploska vgradnja baterij.

Z zelo veliko gotovostjo lahko sklepamo, da gre za že napovedano evropsko različico Chevroleta Bolta, sploh če upoštevamo trditve, da je na njegov razvoj v veliki meri vplival Opel Ampera, tako kot Chevrolet Volt na Bolta. Čeprav ni bilo uradno sporočeno, lahko torej sklepamo, da bo prednji kolesi Ampere-e poganjal 150-kilovatni elektromotor s permanentnimi magneti, ki jo bo v manj kot sedmih sekunda pospešil do 100 kilometrov na uro in pospeševal do 145 kilometrov na uro. Najverjetneje bo tudi baterijski sklop enak tistemu v Boltu, kar pomeni, da bodo baterije s kapaciteto 60 kWh zadostovale za več kot 320 kilometrov vožnje. Več bomo seveda lahko povedali takrat, ko bo Opel objavil bolj natančne podatke.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja