Prihaja še BMW 3 GT

29. 5. 2011
Deli

BMW je že pred nekaj časa napovedal, da bo po precej uspešnem BMW-ju serije 5 GT predstavil še manjšega BMW-ja serije 3 GT, ki bo po njem povzel zadnja vrata z dvodelnim odpiranjem in nekoliko višji položaj sedenja.

Oblikovno se bo seveda zgledoval po bolj uglajenih linijah novega BMW-ja 3, po nekaterih navedbah BMW-jevih ljudi pa naj bi se uvrščal med kombijevsko različico Trojke in novega kompaktnega mehkega terenca BMW X1. K takšnemu vtisu bo pripomogla tudi precej visoka ramenska linija.

Avtomobilska revija Autocar sicer v njem vidi tekmeca Audiju A3 in novemu Q3 ter razkošnejšo alternativo športnim kombilimuzinskim različicam Mazde3, Mitsubishija Lancerja, Subaruja Impreze ali Volkswagna Golfa.

BMW 3 GT bi vsekakor lahko bil opremljen z aktivnim volanom in prilagodljivim podvozjem z večvodilnima premama spredaj in zadaj ter vsemi potrebnimi elektronskimi pripomočki.

O motorni ponudbi seveda še ni znano nič konkretnega, lahko pa namignemo na štiri- in šestvaljne bencinske in turbodizelske motorje različnih delovnih prostornin, ki bi lahko prišli tudi iz nove družine BMW-jevih motorjev z modularno zgradbo, povezani pa bodo s šeststopenjskim ročnim ali z novim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Porabo goriva in izpuste bo verjetno zmanjševal tudi sistem start-stop.

Vse to so seveda le bolj ali manj verjetne domneve, ki jih bo potrdil ali ovrgel resnični izdelek. Avtomobilski vohuni so BMW-ja 3 GT že fotografirali med preizkusi, na osnovi katerih je naš risar izdelal risbo, ki kaže, kakšen bi lahko bil pravi avtomobil.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"