Prihodnji teden začetek rušenja preostanka cestninskih postaj

4. 4. 2019 | Jure Šujica
Deli
Prihodnji teden začetek rušenja preostanka cestninskih postaj (foto: Arhiv AM)
Arhiv AM

Dela naj bi začeli na preostalih dveh cestninskih postajah na primorskem kraku avtoceste. Datum začetka rušenja preostalih postaj še ni znan.

Lani je družba za upravljanje avtocest DARS začela težko pričakovano rušenje nadstrešnic cestninskih postaj. Te so namreč z uvedbo elektronskega cestninjenja postale nepotrebne, a so jih rušiti začeli precej pozno, šele sredi maja, ko se je začelo rušenje cestninske postaje Torovo na gorenjski avtocesti. Ta je bila v celoti odstranjena v zastavljenem roku dveh mesecev in pol, torej že v času zastojev zaradi povečanega prehoda tujcev proti morju.

Da bodo dela tako kot lani začeli šele maja, so na Darsu napovedovali še ob koncu lanskega leta. Očitno pa so jih mila zima in za ta letni čas precej visoke temperature očitno prepričale o tem, da bodo dela začeli že mesec dni pred napovedanim začetkom. V današnji izjavi za javnost so tako zapisali, da bodo rušenje prve izmed preostalih nadstrešnic začeli že v sredini prihodnjega tedna.

Dela naj bi tako začeli na cestninskih postajah Videž in Kozina, ki sta tako še zadnji postaji v zahodnem delu Slovenije, ki jih v sklopu rušitvenih del lani niso podrli. Ob tem pri DARSU niso povedali, kako dolgo naj bi dela trajala, a je v primeru večje izmed obeh postaj, postaje Kozina, pričakovati, da bo rok približno enak kot v primeru CP Torovo, to je 75 dni. Če bi se to dejansko tudi zgodilo, bi bila dela zaključena tik pred začetkom poletnih počitnic, s tem pa bi se vsaj na tem delu avtocestnega križa lahko izognili zastojem, ki bi nastajali zaradi rušenja.