Pripravlja se električni avtomobilski rekord

28. 4. 2015
Deli

23. maja naj bi v okviru spremljevalnega programa dirke Formule E v Berlinu padel svetovni rekord, saj se obeta največja parada električnih avtomobilov na svetu doslej.

Da bi organizacija WAVE, ki sicer prireja relije električnih avtomobilov, dosegla vpis v Guinessovo knjigo rekordov, mora v Berlinu zbrati vsaj 507 električnih avtomobilov. Prvič ji je to s 305 vozili uspelo leta 2013 v Zürichu, drugič pa s 487 maja 2014 v Stuttgartu, a je vmes rekord izgubila, saj je trenutno v posesti organizacije Electric Auto Association Silicon Valley, ki je lani septembra v Cupertinu zbrala 507 električnih vozil. Zdaj jih mora zbrati še več.

To ne bi smelo biti preveč težko, saj pravila električne parade niso preveč stroga. V končnem seštevku bodo poleg električnih avtomobilov namreč upoštevali še električne rolerje, motocikle, skiroje in podobna vozila z elektromotorji. Na paradi bodo lahko sodelovali tudi hibridni avtomobili in električna kolesa, a jih komisarji ne bodo vključili v seštevek za knjigo rekordov.

Parado bo potekala tik pred dirko Formule E na letališču Tempelhof, zato bo tudi njen zaključek temu primeren. Udeleženci parade bodo namreč prejeli dve vstopnici za ogled dirke. Če imate električni avtomobil ali drugo električno prometno sredstvo, ste seveda v Berlin prisrčno vabljeni tudi vi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"