Prodan Sellersov Lotus Elan

27. 11. 2015
Deli

Dražbena hiša Silverstone Auctions je pred dobrim tednom prodala zelo zanimiv avtomobil: Lotus Elan S2, ki je bil nekoč v lasti filmskega zvezdnika Petra Sellersa.

Ikonski komik, igralec, fotograf in pevec, sicer pa tudi velik avtomobilski navdušenec Peter Sellers je svoj Lotus Elan S2 z registrsko oznako SAR 57D prejel 22. junija 1966, z njim pa se je vozil do 29. februarja 1966, v času, ko je bil poročen s švedsko igralko Britt Ekland. Ko se ga je naveličal, ga je prodal, avtomobil pa je do danes zamenjal še tri lastnike, nazadnje 14. novembra. Novi lastnik je poleg avtomobila dobil tudi originalno prometno dovoljenje s Sellersovim podpisom.

Colin Chapman je z Elanom leta 1962 nadomestil nezanesljivi in drag Lotus Elite, bil pa je tudi prvi Lotus, ki je imel karoserijo iz steklenih vlaken, ki je bila privita na jekleno šasijo. V začetku je bil krajši čas na voljo celo kot sestavljanka za domače samograditelje. Sellers je kupil Lotus Elan druge serije iz leta 1966, ki je kmalu postal tudi priljubljeni avtomobil londonskih petičnežev.

Dražbena hiša je avtomobil sicer ocenila na 45 do 50 tisoč angleških funtov, dražiteljevo kladivo pa je zadonelo pri 50.625 angleških funtih.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja