Video: Prvi predogled novega Hyundaijevega Velosterja

21. 12. 2017 | Jure Šujica
Deli
Video: Prvi predogled novega Hyundaijevega Velosterja (foto: Arhiv AM)
Arhiv AM

Avtomobil je videti in slišati precej bolje, kot predhodnik.

Hyundai se je prvič resneje podal v nekoliko bolj športne vode že v devetdesetih letih, ko je tudi na naše ceste zapeljala prva generacija Hyundai Coupeja. V dveh generacijah se je na cesti obdržal polnih dvanajst let, nato pa so vodilni možje v korejskem podjetju sklenili iz enega modela narediti dva. Ameriški trg je prejel pravega športnika, model Genesis, k nam pa je zapeljal (zgolj) bistveno manj privlačen, priljubljen in posledično tudi manj uspešen model Veloster.

Kljub temu pa se Hyundai nepriljubljenemu modelu ne namerava odpovedati, ampak mu bo kot kaže namenil še eno priložnost. Tovarna je namreč objavila video posnetek, sicer zamaskiranega testnega vozila, ki pa kljub temu na precej nazornem posnetku že izgleda precej blizu serijskemu modelu.

Novi model naj bi na ceste zapeljal čez dve leti. Leta 2019, kot je razvidno iz posnetka pa bo še naprej obdržal obstoječi sistem postavitve vrat – ena vrata na levi strani in par na desni. Bolj kot to pa nas je presenetil zvok motorja, saj bi lahko dejali, da gre za šestvaljnik. Ali bo tak pogonski sklop dejansko na voljo tudi v serijskem avtomobilu, ali pa se bodo pri Hyundaiju raje odločili za motor iz nedavno predstavljenega modela i30 N bo torej potrebno še počakati. Bomo pa razvoj novinca vsekakor z zanimanjem spremljali naprej.

Jure Šujica
Foto: Arhiv AM

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel