Prvi THOR Off Road dan je pod streho

5. 9. 2018 | Jure Šujica
Deli
Prvi THOR Off Road dan je pod streho (foto: Rok Rus)
Rok Rus

Ob uspešno izvedeni dobrodelno obarvani premieri organizatorji že napovedujejo ponovitev v prihodnjem letu.

Motokros je v Sloveniji v zadnjih nekaj letih doživel porast zanimanja, tudi po zaslugi našega motokrosista Tima Gajserja, ki že nekaj let kroji svetovni vrh. Posledično se počasi spreminja odnos do motokrosistov, ki imajo na eni strani vedno boljše pogoje za treninge, po drugi pa lepši ugled v javnosti, ki jih ne dojema več kot divjake, ki se brezglavo vozijo po gozdovih in uničujejo vse pred seboj.

Da pa bo prihodnost motokrosa lepša tudi v prihodnje, je zadnji avgustovski dan letos poskrbel MyTeam Motocross v sodelovanju z ekipo Parts Europe. Ekipa navdušencev nad motokrosom, ki že nekaj let skrbi za predajo znanja na mlajše rodove, je namreč v Šentvidu pri Stični pripravila dan odprtih vrat, ali povedano drugače, dan za predstavitev motokrosa novim generacijam dirkačev.

Zabava s pridihom dobrodelnosti

Slabih 200 udeležencev se je udeležilo omenjenega dogodka, kar 50 otrok pa je na tamkajšnji progi preizkusilo 30 motorjev, ki jih ekipa MyTeam Motocross sicer uporablja za treninge po Sloveniji.

Čeprav je bil dogodek za obiskovalce brezplačen, pa je imel hkrati dobrodelno noto. Organizatorji so namreč zbirali denar za projekt Botrstvo v Sloveniji in z donacijami in drugih dohodkov zbrali skoraj 400 evrov. Dogodek zato v celoti ocenjujejo kot uspešen in že napovedujejo njegovo ponovitev v prihodnjem letu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"